onsdag den 16. juli 2014

DIY: Rulle-penalhus

En DIY på følgende rulle-penalhus. Jeg har ikke taget billeder undervejs, men vil forsøge at forklare hvordan et lignende kan laves.
Du skal bruge:
2 stk stof svarende til den størrelse penalhuset skal have når det er udrullet
1 stk vliseline samme størrelse som stofstykkerne
Elastik
Kantbånd

Start med at stryg vliseline på det stykke stof som skal være foer (i mit tilfælde det lyserøde/pinke stykke). Læg elastikken på midten af stykket og stik det fast med det mellemrum du ønsker pladserne til dine tusser/hæklepinde/eller andet skal være. Sy herefter kantbånd på hvor du ligger foer og yderstof vrang mod vrang. Husk et stykke elastik under kantbåndet på ydersiden i den ene ende som du kan bruge til at lukke penalhuset med.

Voila - et stk rulle penalhus. 

Hvis tusserne er meget tykke kan det være nødvendigt at springe et hul over en gang imellem, ligesom på billederne for at penalhuset kan lukke.

Spørgsmål er velkomne - hvis det er ikke er forståeligt eller andet. Jeg syr også på bestilling, send da en mail på fingernemblog@gmail.com 

2 kommentarer:

  1. Jeg kan ikke lige greje "elastik under kantbåndet, til at lukke med". Hvordan skal det monteres, så man kan lukke med det? Det er jo lige sådan en opskrift jeg har manglet til min strikkepinde og tusser.

    SvarSlet
    Svar
    1. Måske kan du se elastikstykket på ydersiden på det nederste billede? Det skal bare ligge fladt på og så ind under kantbåndet :)

      Slet

Skriv gerne en lille kommentar - så jeg ved du læser med - det gør mig glad!