torsdag den 5. december 2013

Lidt om julemarkedets udbytte

Jeg ved I er mange som er spændte på at høre hvordan det der julemarked så gik..
Vi havde en kæmpe hjørnestand, hvilket var ret fedt da vi jo var 4, som havde mange ting med - og især puder som fylder meget.
Jeg har jo allerede vist meget af det jeg havde med og jeg havde især satset på mine fingernem puder og grafiske tehætter, men fandt ud af på julemarkedet weekenden før at der også var godt salg i mine elefanthuer i uld. Heldigvis havde jeg lavet en god stak af dem.

Jeg solgte ikke en eneste tehætte eller pude!! Tilgengæld solgte jeg nogle af de ting jeg ikke havde regnet med ville gå - hvert fald ikke så nemt. Små ting, det var hvad folk købte. Hårspænder, mobilsoveposer, og nogle andre småting jeg havde med fra Sofies lille lager efter julemarkedet weekenden før.

Jeg var skuffet! Jeg havde regnet med at folk ville komme og købe unikke julegaver - men de kan jo ikke byttes! Nej og hvad så? Er der noget federe end at give en gave som er håndlavet, passer perfekt til personen og som altid kan finde en plads - som en pude og en tehætte netop kan!

Rent indtægtsmæssigt kunne det overhovedet ikke betale sig at stå 14 timer, have betalt mange penge for en stand, og ikke sælge noget specielt. For ikke at tale om arbejdet og materialerne ved at fremstille..

Det var skide hyggeligt - ja, men der skulle helst også gerne være bare en lille fortjeneste!

Værre synes jeg at næsten alle som købte noget i vores stand var kunder vi selv havde reklameret markedet til og dermed også vores produkter. Enten igennem vores blogs, instagram eller facebook. Så tusind tak til de mange følgere og bloggere der kiggede forbi!

Så hyggeligt at hilse på jer, og så dejligt I gad købe lidt. Men vores kunder skulle jo helst også gerne komme forbi grundet reklamen for markedet som arrangørerne havde lavet..

Jeg har efterfølgende sat mine ting til salg her og har solgt rigtig meget de sidste par dage - tak for det!

Jeg har stadig blod på tanden efter at stå på marked, men jeg vil ikke give så mange penge for en stand igen (og glæder mig stadig over at vi kun har betalt en halv stand hver!) og markedet skal ligge i København eller omegn.

Ærligt så synes jeg det er skræmmende at jeg har tjent mere på markedet i en lille landsby uden for København med måske 100-200 besøgende end et marked med 70 stande og 2000 besøgende. Noget hænger ikke sammen!

En grund til at Henriette og Jeanette så sådan ud søndag eftermiddag


By the way - jeg har rundet de 400 følgere - tak! Der kommer en giveaway snarest og I kan satme godt glæde jer!

8 kommentarer:

 1. Kan godt forstå at du er noget skuffet. Sådan havde jeg det også med boxland markedet ved carlsberg. Men man får alligevel lidt blod på tanden efter at prøve noget mere. Jeg håber at du får større salgssucces med dit næste marked.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hørte godt at Boxland ikke var super - men jeg giver jo heller ikke op, jeg har solgt så meget via IG, så det er skide fedt!

   Slet
 2. Jeg er ellers vild med dine the-hætter og synes da godt, at Fyrsten ku' ha' kørt forbi efter sådan en til mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvilken en? Du kan da nå det endnu - evt. en bytter ;)

   Slet
 3. Selvfølgelig er det en skuffelse, når man ikke får solgt så meget og især når der er langt meget arbejde i :(
  Det kommer ofte an på publikummet, men du har da et lager til næste gang :-)

  SvarSlet
 4. Øv, hvor trist at høre. Jeg nåede desværre ikke forbi markedet i år, bor ellers ret tæt derpå, men tiden var desværre bare ikke til det sidste weekend. Jeg synes det er det bedste julemarked jeg har været på, var der sidste år, netop fordi der er nogle/mange stande som jeres. Jeg jeg tror gerne at folk mest køber små ting og måske primært kommer der for hygges skyld. Godt du ikke har mistet lysten til at hoppe op på hesten igen :-)

  SvarSlet
 5. Jeg forstår godt din skuffelse, for jeg har det på samme måde efter min deltagelse på et andet marked i Roskilde i søndags. Som Christina skriver herover, tror jeg også de fleste kommer for hyggen og nøjes med at købe små ting.. Men med al den tid man/jeg/du har lagt i forberedelserne, er det klart man bliver skuffet... kh Pia

  SvarSlet
 6. Det er en kæmpe øv-følelse at opleve det som I oplevede :-( Men det skal I ikke lade jer gå på af - næste år, kan det være helt anderledes :-) Vi endte med et rigtig fint salg, så vi er godt tilfredse, og jeg er bare glad for, at der var mange mennesker og en rigtig god stemning.

  Kh. Mette

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - så jeg ved du læser med - det gør mig glad!